Micro-interventies leren ontwikkelen

Inhoud

Op 27 september vond de introductie-bijeenkomst van deze nascholing plaats. Deze is gratis terug te kijken via deze link.

Het doel van een muziektherapeut is om een effectieve en veilige behandeling aan te bieden aan diens cliënten.

Vaak heb je als muziektherapeut in je werk veel kennis en ervaring opgedaan die je onbewust bekwaam inzet. Hoe meer vat je hebt op wat je muzikaal doet en met welke muzikale elementen je kunt variëren en improviseren, des te efficiënter kun je muziek in je therapie inzetten.

De training “micro-interventies leren ontwikkelen” helpt je naar het microniveau van je handelingen te gaan en die te verfijnen en verwoorden. Je bepaalt wat de meest effectieve interventies zijn bij jouw doelgroep door het samen uit te proberen, te optimaliseren, te definiëren, af te bakenen en te onderbouwen.

Dit is een cyclisch proces, dat vraagt om meerdere bijeenkomsten waarin muziektherapeuten verenigt vanuit een bepaald werkveld of werkend met een specifieke problematiek in dit ontwerpproces samenwerken.

Dat proces wordt onderwezen en begeleid door Laurien Hakvoort. Zij heeft de afgelopen jaren aan de bakermat gestaan van deze methode en onderwijst en ondersteunt muziektherapeuten al verschillende jaren in de ontwikkeling van micro-interventies.

Je krijgt kennis en handvatten aangereikt hoe een micro-interventie te ontwikkelen. Daarnaast zullen via discussie, gezamenlijk overleg, musiceren, improviseren en experimenteren micro-interventies ontwikkeld worden. Deze kunnen als basis dienen voor het ontwikkelen van andere of vervolg micro-interventies of voor de uitvoering van onderzoek naar de effectiviteit van muziektherapie en de specifieke micro-interventie in het bijzonder.

Wat leer je in deze nascholing?

  • Je krijgt plezier, oog en oor voor de details van muziek binnen muziektherapie.
  • Je begrijpt de noodzaak en het concept van micro-interventies voor muziektherapie.
  • Je ontwikkelt een micro-interventies in samenwerking met muziektherapeuten uit hetzelfde werkveld.
  • Je leert micro-interventies in de toekomst zelfstandig uitwerken vanuit consensus-based werken.

Inschrijven

Datum:6 december 2023
9:30 – 16:30u
7 februari 2024
9:30 – 16:30u
6 maart 2023
13:30 – 16:30u
Locatie:Hybride (zie programma)
Docent:Laurien Hakvoort, PhD
Accreditatie:Aangevraagd bij Register Vaktherapie
Kosten:€ 400,- voor muziektherapeuten
€ 250,- voor studenten muziektherapie
Studiebelasting:40 uur (waarvan 24 zelfstudie)

Inschrijven:

Via bovenstaande knop kun je je direct inschrijven voor deze nascholing.

Deelname aan de eerste (voorlichtings)bijeenkomt is gratis.

Vul je gegevens in en je ontvangt binnen vijf werkdagen een factuur op het opgegeven emailadres. Zodra je de factuur hebt voldaan is je inschrijving bevestigd en ontvang je verdere informatie over je deelname.

Minimum aantal deelnemers

Voor al onze nascholingen geldt een minimum aantal deelnemers. Wanneer dit aantal niet behaald wordt verplaatsen we de nascholing naar een nader te bepalen datum en wordt je inschrijving automatisch doorgezet. Indien je op de nieuwe datum verhinderd bent ontvang je een volledige restitutie van je inschrijfgeld.


Praktisch:

Deze nascholing wordt hybride aangeboden. Bijeenkomst 2 en 3 zijn op locatie in Zeist, de 4e bijeenkomst vindt online plaats via Zoom.

Koffie, thee en een vegetarische lunch zijn tijdens bijeenkomst 2 en 3 inbegrepen. Eventuele dieetwensen of allergieën kun je bij je inschrijving aan ons doorgeven.

Bekijk het programma van deze nascholing voor een uitgebreidere beschrijving. Let op: bijeenkomst 1 betreft de introductie-bijeenkomst die reeds heeft plaatsgevonden. Bijeenkomst 1 gemist? Terugkijken kan via deze link. Deelname aan de voorlichtingsbijeenkomst is niet noodzakelijk voor het volgen van de overige scholingsdagen.