Relatietherapie binnen muziektherapie

Informatie

Het aanbieden van relatietherapie binnen muziektherapie is een relatief nieuw onderwerp binnen het muziektherapeutisch werkveld.

Emotion Focused Therapy for Couples (EFT-C) is een vorm van relatietherapie met als doel de emotionele verbondenheid tussen partners/koppels te herstellen en/of te versterken. Het is een empirisch ondersteunende, emotiegerichte, humanistische behandeling. De therapie is ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. EFT is inmiddels een bewezen effectieve vorm van relatietherapie. EFT-C is een methode die toepasbaar is binnen de muziektherapie.

Deze nascholing omvat één lesdag. In de ochtend wordt dieper ingegaan op de theorie van EFT-C en de daarbij behorende gesprekstechnieken. Daarnaast gaan we in op hoe je EFT-C kunt gebruiken binnen de muziektherapie. Muziektherapeuten gaan met zowel de gesprekstechnieken als muziektherapeutische interventies aan de slag. De middag zal in het teken staan van praktijkgericht werk. Muziektherapeuten gaan met elkaar aan de slag met EFT-C en de daarbij behorende muziektherapeutische interventies.

Deelnemers zullen na afloop van deze nascholing handvatten hebben om met relatietherapie aan de slag te kunnen binnen hun werk als muziektherapeut. 

Wat leer je in deze nascholing?

  • De methodiek Emotion Focused Therapy for Couples (EFT-C) en uitleg waarom deze effectief is binnen relatietherapie.
  • Middels praktisch oefenen EFT-C en bijbehorende muziektherapeutische interventies leren toepassen.
  • Handvatten om EFT-C toe te passen binnen jouw werkveld.
  • Randvoorwaarden voor relatietherapie.

“Het was een leerzame dag met veel ruimte om te oefenen met de muziekinterventies en de gesprekstechnieken”

Oud-deelnemer aan deze nascholing

NB. Deze nascholing sluit minder goed aan bij muziektherapeuten die in de (ouderen)zorg werken en waarbij een van de partners geen eigen ziekte inzicht (meer) heeft of er geen leercurve meer zichtbaar is.

Inschrijven

Datum:woensdag 8 mei 2024
09:00 – 16:30u
Locatie:Zeist
Docent:Yanou Cantineau
Accreditatie:8 punten Register Vaktherapie
Kosten:€ 325,- voor muziektherapeuten
€ 200,- voor studenten muziektherapie
Studiebelasting:8 uur (waarvan 2 uur zelfstudie)

Inschrijven:

Via bovenstaande knop kun je je direct inschrijven voor deze nascholing.

Vul je gegevens in en je ontvangt binnen vijf werkdagen een factuur op het opgegeven emailadres. Zodra je de factuur hebt voldaan is je inschrijving bevestigd en ontvang je verdere informatie over je deelname.

Voor deze nascholing geldt een minimum aantal deelnemers.
Wanneer dit aantal niet behaald wordt verplaatsen we de nascholing naar een nader te bepalen datum en wordt je inschrijving automatisch doorgezet. Indien je op de nieuwe datum verhinderd bent ontvang je een volledige restitutie van je inschrijfgeld.


Deze nascholing wordt aangeboden in samenwerking met Bzonder.