Relatietherapie binnen muziektherapie

Informatie

Het aanbieden van relatietherapie binnen muziektherapie is een relatief nieuw onderwerp binnen het muziektherapeutisch werkveld.

Emotion Focused Therapy for Couples (EFT-C) is een vorm van relatietherapie met als doel de emotionele verbondenheid tussen partners/koppels te herstellen en/of te versterken. Het is een empirisch ondersteunende, emotiegerichte, humanistische behandeling. De therapie is ontwikkeld door Greenberg, Elliott, Watson, Goldman en Rice. EFT is inmiddels een bewezen effectieve vorm van relatietherapie. EFT-C is een methode die toepasbaar is binnen de muziektherapie.

Deze nascholing omvat één lesdag. In de ochtend wordt dieper ingegaan op de theorie van EFT-C en de daarbij behorende gesprekstechnieken. Daarnaast gaan we in op hoe je EFT-C kunt gebruiken binnen de muziektherapie. Muziektherapeuten gaan met zowel de gesprekstechnieken als muziektherapeutische interventies aan de slag. De middag zal in het teken staan van praktijkgericht werk. Muziektherapeuten gaan met elkaar aan de slag met EFT-C en de daarbij behorende muziektherapeutische interventies.

Deelnemers zullen na afloop van deze nascholing handvatten hebben om met relatietherapie aan de slag te kunnen binnen hun werk als muziektherapeut. 

Wat leer je in deze nascholing?

  • De methodiek Emotion Focused Therapy for Couples (EFT-C) en uitleg waarom deze effectief is binnen relatietherapie.
  • Middels praktisch oefenen EFT-C en bijbehorende muziektherapeutische interventies leren toepassen.
  • Handvatten om EFT-C toe te passen binnen jouw werkveld.
  • Randvoorwaarden voor relatietherapie.

Luister ook de podcast die we opnemen met Yanou:


Deze nascholing wordt aangeboden in samenwerking met Bzonder.

Inschrijven

Datum:woensdag 28 september 2022
09:00 – 16:30u
Locatie:Utrecht
Docent:Yanou Cantineau
Accreditatie:Aangevraagd bij Register Vaktherapie
Kosten:€ 300,- voor muziektherapeuten
€ 190,- voor studenten muziektherapie

Inschrijven:

Via bovenstaande knop kun je je direct inschrijven voor deze nascholing.

Vul je gegevens in en je ontvangt binnen twee werkdagen een factuur op het opgegeven emailadres. Zodra je de factuur hebt voldaan is je inschrijving bevestigd en ontvang je verdere informatie over je deelname.

We zijn onze website aan het updaten!

Daarom is het op dit moment niet mogelijk om via iDeal en Bancontact af te rekenen. Voor alle inschrijvingen ontvang je tijdelijk een factuur die je zelf kunt overmaken. Excuses voor het ongemak!