Over ons

“Morgen aan de slag met wat je vandaag geleerd hebt”

Dat is ons uitgangspunt.

Stichting het NIM is medio 2019 opgericht door Tom Abrahams, Joosje van Dooren en Anna Liem vanuit een gedeelde visie op scholing en passie voor ons vak.

Het NIM helpt jou om een directe vertaling te maken tussen recente (wetenschappelijke) ontwikkelingen en jouw dagelijkse praktijk als muziektherapeut.

We willen muziektherapeuten blijvend inspireren om verder te professionaliseren en zodoende het niveau van muziektherapie in Nederland verder verhogen.

Dit doen we onder andere door kwalitatieve nascholing aan te bieden die specifiek gericht is op muziektherapeuten.

Ons aanbod bestaat uit relevante onderwerpen en sprekers voor muziektherapie, die aansluiten op de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied, gericht zijn op het uitbreiden van therapeutische vaardigheden en altijd met handvatten voor toepassing in de praktijk.

Stichting het NIM is een CRKBO gecertificeerde instelling.

We hopen je binnenkort te zien bij een van onze nascholingen.

Joosje, Anna & Tom.

Het NIM werkt vanuit 4 kern-principes:

1. Morgen aan de slag met wat je vandaag geleerd hebt.

Wetenschap en de praktijk zijn wat ons betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Muziektherapeuten dienen zich nieuwe ontwikkelingen eigen te maken en zorg te leveren vanuit permanente bekwaamheid. Door actuele kennis laagdrempelig beschikbaar te maken kan deze direct doorstromen naar de praktijk.

2. We stellen de ontwikkeling van de professie muziektherapie altijd boven financieel gewin.

Als stichting heeft het NIM geen winstoogmerk. We investeren in de ontwikkeling van nieuwe relevante nascholing, kennisoverdracht en ondersteunen wetenschappelijk onderzoek met een specifieke focus op muziektherapie.

3. We hebben elkaar nodig en zoeken een actieve samenwerking met collega’s.

Samen hebben we heel veel gedeelde kennis. Of je nou net afgestudeerd bent, je passie bij onderzoek ligt of een dijk aan praktijkervaring hebt: er is altijd iets wat we van elkaar kunnen leren. We zoeken naar, faciliteren en stimuleren het delen van kennis.

4. We geloven in transparantie en continue zelfverbetering.

Waar we in ontwikkeling zijn, maken we ook fouten. We gaan hierover in gesprek en leren hiervan. We doen ons best om van het NIM een stabiele en gewaardeerde organisatie te maken en nodigen je uit ons hierbij te helpen door kritisch mee te denken en ideeën te delen.

We zijn transparant over onze financiën en bedrijfsvoering en publiceren jaarlijks een jaarverslag.